Month: Ιανουάριος 2025

Κάλεσμα στην Αντιπολεμική Διεθνιστική Διαδήλωση το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στην πλατεία Ρηγίλλης, 2μμ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΕ

Νίκης 4, 105 63 Αθήνα

email: setee@central.tee.gr

τηλ.:  210 32 91 260, 210 32 91 258, 210 32 91 382  

 

Αθήνα 21/1/2025

Αρ. Πρωτοκόλλου ΣΕΤΕΕ: 4687

 

 Προς:

Εργαζόμενοι στο ΤΕΕ, ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΜΔΥΔΑΣ

Ψήφισμα του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΤΕΕ

Κάλεσμα στην Αντιπολεμική Διεθνιστική Διαδήλωση
το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στην πλατεία Ρηγίλλης, 2μμ
.

Από την δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, «Κόψτε κοινωνικές παροχές, επενδύστε στα όπλα», που έχει σκοπό προετοιμάσει τους λαούς της Ευρώπης μπροστά στο ενδεχόμενο ενός γενικευμένου πόλεμου, από την σφαγή στην Ουκρανία, τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή που συνεχίζεται σε διάφορα μέτωπα παρά την αδυναμία του Ισραήλ να επιβληθεί στον Παλαιστινιακό λαό της Γάζας και την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, μέχρι τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό που κορυφώθηκε στο επεισόδιο των Ιμίων το 1996 φτάνοντας σε οριακό σημείο με 3 νέους στρατιωτικούς νεκρούς, η πορεία προς ένα παγκόσμιο όλεθρο φαίνεται ως ιδιαίτερα πιθανή εξέλιξη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζόμενων ΤΕΕ θεωρεί ότι το ζήτημα του πολέμου θα πρέπει να απασχολήσει πολύ σοβαρά και άμεσα το εργατικό κίνημα που οφείλει να είναι ιδιαίτερα καχύποπτο για την ειλικρίνειά των αστικών κυβερνήσεων, όταν μιλάνε για ειρήνη και να κάνει εκείνη την ιδεολογική προπαρασκευή του εργαζόμενου λαού στην Ελλάδα ώστε να σταθεί ικανός να υποστηρίξει την ειρήνη, την φιλία και την αλληλεγγύη των λαών.

Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε κάθε αντιπολεμική καμπάνια και καλούμε σε μαζική παρουσία  και στην Αντιπολεμική Διεθνιστική Διαδήλωση το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στην πλατεία Ρηγίλλης, 2μμ.

Για το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ

Αβραμίδης Κώστας
Πρόεδρος του ΣΕΤΕΕ

Μαρία Πέτρου
Γενική Γραμματέας του ΣΕΤΕΕ

http://www.setee.net/fin/wp-content/uploads/2025/01/4689_psifisma_gia_rigilis_25_1_25.pdf

Πανελλαδική στάση εργασίας, Τρίτη 21 Ιανουαρίου, έναρξη ωραρίου έως 11 μμ. Συγκέντρωση μπροστά στο ΤΕΕ 10.30

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΕ

Νίκης 4, 105 63 Αθήνα

email: setee@central.tee.gr

τηλ.:   210 32 91 260, 210 32 91 258, 210 32 91 382                 

Αθήνα 13/1/2025

Αρ. Πρωτοκόλλου ΣΕΤΕΕ: 4685
Αρ. Πρωτοκόλλου ΤΕΕ: ……………

 


Προς:

Εργαζόμενοι στο ΤΕΕ

Θέμα: Πανελλαδική στάση εργασίας την Τρίτη 21 Ιανουαρίουαπό την έναρξη του ωραρίου έως 11 πμ και συγκέντρωση στην είσοδο του ΤΕΕ 10.30 πμ με αιτήματα:
–      Αύξηση των αποδοχών για όλους τους υπαλλήλους του ΤΕΕ
–      Να σταματήσουν άμεσα οι σκανδαλώδεις διαφορές και οι διακρίσεις στο υπαλληλικό προσωπικό του ΤΕΕ

Συναδέλφισες –οι, το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ εξάντλησε κάθε περιθώριο διαλόγου με την διοίκηση του φορέα μας, χωρίς όμως ανταπόκριση, για το ζήτημα των χαμηλών αποδοχών μας και ιδιαίτερα για τις σκανδαλώδεις διαφορές ανάμεσα σε εργαζόμενους που έχουν τις ίδιες ακριβώς υποχρεώσεις όπως απορρέουν από τον υπαλληλικό κώδικα, τηρούν το ίδιο ωράριο και ανήκουν στο ίδιο κλιμάκιο. Επίσης δεν βρήκαμε ανταπόκριση ούτε στο δίκαιο αίτημα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του προσωπικού κατά τις εορτές με το ποσό των 200€.

Τα δίκαια αιτήματά μας σχετίζονται με τις αποδοχές των εργαζομένων στο ΤΕΕ, οι οποίες, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής στο δημόσιο, περιορίζονται στον καθηλωμένο στο 2010, μισθό του ενιαίου μισθολογίου, μειωμένο σε ετήσια βάση κατά δύο μισθούς (13ος και 14ος μισθός, δηλαδή τα «δώρα») ενώ ο τιμάριθμος αντίστροφα ακολουθεί ανεξέλεγκτη, αλματώδη αυξητική πορεία.

Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης αποφασίστηκε στο Δ.Σ. που έγινε την Δευτέρα 13/1/2024:

  1. Μετά τις πρόσφατες σχετικές εξελίξεις στο Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τις ΣΣΕ στο δημόσιο, η υπογραφή ΣΣΕ (Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας) με την διοίκηση του φορέα μας στο πλαίσιο που προβλέπει η αντίστοιχη νομοθεσία για το δημόσιο. Με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (κλαδική) σήμερα καλύπτονται στο ΤΕΕ μόνο οι δημοσιογράφοι οι οποίοι απολαμβάνουν χάριν αυτής μια σειρά ειδικά προνόμια που προβλέπονται σε αυτήν. Για τον σκοπό αυτό προκηρύξαμε Γενική Συνέλευση για την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στην οποία θα γίνει πληρέστερη ενημέρωση των εργαζομένων για το θέμα και θα ληφθούν αποφάσεις.
  2. Επίσης, αποφασίστηκε, η προκήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας για την Τρίτη 21 Ιανουαρίουαπό την έναρξη του ωραρίου έως 11 πμ και συγκέντρωση στην είσοδο του ΤΕΕ 10.30 πμ με αιτήματα συνάντηση με τον Πρόεδρο ή εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της Διοίκησης του ΤΕΕ για να συζητήσουμε για την εξομάλυνση στις ιδιαίτερα σκανδαλώδεις διαφορές αποδοχών που προκύπτουν ανάμεσα σε εργαζόμενους εξαιτίας της άνισης αντιμετώπισης εργαζομένων που έχουν τις ίδιες ακριβώς υποχρεώσεις όπως απορρέουν από τον υπαλληλικό κώδικα τηρούν το ίδιο ωράριο και ανήκουν στο ίδιο κλιμάκιο.
  3. Να σταλεί επιστολή (την επισυνάπτουμε) στον Πρόεδρο του ΤΕΕ και τα μέλη της Δ.Ε. η οποία κοινοποιήθηκε και στους δύο Γενικούς Διευθυντές,  για νέα συνάντηση, ακόμη και πριν από την στάση εργασίας για να συζητηθούν τα θέματα που θέσαμε στις 29 Οκτωβρίου και να λάβουν οι εργαζόμενοι δεσμευτικές απαντήσεις.

Καλούμε όλους του εργαζόμενους στο ΤΕΕ να πάρουν μέρος μαζικά και ενωτικά στην στάση εργασίας την Τρίτη 21 Ιανουαρίου από το έναρξη ωραρίου έως 11 πμ και στην συγκέντρωση μπροστά στο ΤΕΕ στις 10.30 πμ. Για να ζητήσουμε συνάντηση με την Διοίκηση του ΤΕΕ με στόχο λύσεις πάνω στα αιτήματά:

  • Αύξηση των αποδοχών για όλους τους υπαλλήλους του ΤΕΕ
  • Να σταματήσουν άμεσα οι σκανδαλώδεις διαφορές και οι διακρίσεις στο υπαλληλικό προσωπικό του ΤΕΕ

Για το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ

Αβραμίδης Κώστας
Πρόεδρος του ΣΕΤΕΕ

Μαρία Πέτρου
Γενική Γραμματέας του ΣΕΤΕΕ

Ανακοίνωση για τη στάση: http://www.setee.net/fin/wp-content/uploads/2025/01/4685_stasi_21_1.pdf