Απόφαση για την απεργοσπαστική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών κατά των δημοσίων υπαλλήλων που συμμετέχουν στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΕ

Νίκης 4, 105 63 Αθήνα

email: setee@central.tee.gr

τηλ.:  210 32 91 260, 210 32 91 258, 210 32 91 382  

Αθήνα 6 Απριλίου 2023

Αρ. Πρωτοκόλλου ΣΕΤΕΕ: 4448
Αρ. Πρωτοκόλλου ΤΕΕ: 
………………….

Προς:

Εργαζόμενοι στο ΤΕΕ

Κοινοποίηση:

Πρόεδρο ΤΕΕ & Μέλη Δ.Ε.

Γενική Διευθ. Διοικ. Οργάνωσης-Οικονομικών Υπηρεσιών του Τ.Ε.Ε.

Γενική Διευθ. Διοικ. Έργων-Επιστημονικών & Επαγγελματικών Θεμάτων

Συνεδρίαση Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ, 6 Απριλίου 2023

Απόφαση για την απεργοσπαστική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών κατά των δημοσίων υπαλλήλων που συμμετέχουν στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση

Το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ καταγγέλλει την αντεργατική απεργοσπαστική εγκύκλιο ΔΑΠΔΕΠ/Φ.5/30/οικ.5667/31.03.2023 του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία απειλείται πειθαρχική δίωξη στους υπαλλήλους οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην  απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Υπουργός Εσωτερικών, Μ. Βορίδης, προσέφυγαν κατά της απόφασης της ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει και φέτος την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. Το δικαστήριο, αξιοποιώντας την αντεργατική νομοθεσία του νόμου 4808/21, (όπως έγινε και το 2014 με τον νόμο 1264/82) έκκρινε παράνομη την απεργία αποχή που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου στις 2 Μαρτίου 2023.

Η κυβέρνηση παράλληλα με την αντεργατική νομοθεσία και τη δικαστική απόφαση εκμεταλλεύτηκε και την αδράνεια της ΑΔΕΔΥ. Οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού που πρωτοστάτησαν στην απόφαση της ΑΔΕΔΥ να μην επαναπροκηρύξει  την απεργία αποχή από την αξιολόγηση διευκολύνονται σε αυτό από την αδράνεια και τη σιωπή των υπόλοιπων παρατάξεων στην ΑΔΕΔΥ οι οποίες επέλεξαν τους χαμηλούς τόνους αντιπαράθεσης με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, αντί να καταγγείλουν ως προδοσία την υπαναχώρηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους, να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα απ όλα αυτά, για τις ευθύνες  του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σχετικά με την κακοδαιμονία του συνδικαλιστικού κινήματος στο δημόσιο όπως και για την αποψίλωση των κατακτήσεών μας.

Συναδέλφισσες –οι το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ καλεί όσους εργαζόμενους του ΤΕΕ δεν το έχουν ήδη κάνει να δηλώσουν αποχή από την αξιολόγηση σύμφωνα με την απόφαση του ΣΕΤΕΕ και της ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ και να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής στην απεργία. Γυρίστε την πλάτη στην κυβέρνηση και τις κούφιες απειλές της.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις Ομοσπονδίες στο δημόσιο να πετάξουν στα σκουπίδια την απεργοσπαστική εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών Μ. Βορίδη και να υπερασπιστούν στην πράξη το δικαίωμα στον αγώνα και την απεργία.

Καλούμε τις αγωνιστικές παρατάξεις στην ΑΔΕΔΥ να καταγγείλουν δημόσια και να ανατρέψουν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Καλούμε τη Διοίκηση του ΤΕΕ να πάρει ξεκάθαρη θέση καταδίκης για την απεργοσπαστική εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών, Μ. Βορίδη.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ (4808/21)

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Για το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ

Αβραμίδης Κώστας

Η Γενική Γραμματέας του του Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ

Μαρία Πέτρου