24 ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ – Αθήνα, συγκέντρωση ΣΕΤΕΕ στις 11 πμ πλατεία Κολοκοτρώνη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΕ

Νίκης 4, 105 63 Αθήνα

email: setee@central.tee.gr

τηλ.:  210 32 91 260,   210 32 91 258,  210 32 91 382            

Αθήνα 14 Μαρτίου 2023

Αρ. Πρωτοκόλλου ΣΕΤΕΕ: 4428
Αρ. Πρωτοκόλλου ΤΕΕ:
………………….

Προς:

Εργαζόμενοι στο ΤΕΕ, Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Π.Ο.Σ.Ε.Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Κοινοποίηση:

Πρόεδρο ΤΕΕ & Μέλη Δ.Ε.

 

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟY ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΙΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ

συγκέντρωση στις 11 πμ πλατεία Κολοκοτρώνη

Το  Δ. Σ. του ΣΕΤΕΕ καλεί τους εργαζόμενους του ΤΕΕ στην Πανεργατική απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 16 Μαρτίου, για να καταγγείλουμε το έγκλημα με τους δεκάδες νεκρούς στα Τέμπη και να απαιτήσουμε με την παρουσία μας στο δρόμο την τιμωρία όσων είναι υπεύθυνοι για πράξεις ή παραλείψεις που οδήγησαν σε αυτό. Η βαθιά οδύνη που ένιωσε ο λαός από τους δεκάδες αδικοχαμένους θα πρέπει να γίνει αγώνας για ανατροπή της κατάστασης που μας οδήγησε σε αυτό το τραγικό συμβάν.

Η ευθύνη για το έγκλημα βαραίνει  κύρια την κυβέρνηση της ΝΔ που υλοποιούσε κάθε απαίτηση της Ferrovi/Hellenic Train, που δεν τοποθέτησε το ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας, που κράτησε διαλυμένο τον ΟΣΕ κάνοντας προσλήψεις σταθμαρχών με μπλοκάκια! Το διαβόητο επιτελικό κράτος, όπως αποδεικνύεται, το μόνο που συντονίζει είναι οι σκανδαλώδεις ιδιωτικοποιήσεις, δηλαδή  η αρπαγή του δημοσίου πλούτου από το κεφάλαιο. Βαραίνει όμως η πολιτική ευθύνη  για το δυστύχημα εξίσου και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που διατήρησε και στερέωσε κατά την διάρκεια της δικής της κυβερνητικής θητείας το καθεστώς των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Οι ένοχοι θεατρινισμοί των πολιτικά υπευθύνων για το έγκλημα και οι δακρύβρεχτες παραιτήσεις όχι μόνο δεν συγκινούν αλλά μας γεμίζουν θυμό.

Από κοντά και τα έμμισθα παπαγαλάκια της κυβέρνησης στα ΜΜΕ, αντί να υποδείξουν τους πραγματικούς υπευθύνους του εγκλήματος, επεδίωξαν να εμφανίσουν το άσπρο μαύρο  στοχοποιώντας το δημόσιο, και κυρίως την μόνιμη και σταθερή εργασία. Οι διάλογοι που δημοσιοποιούνται δεν έχουν στόχο την αλήθεια αλλά την ποδηγέτηση της κοινής γνώμης μακριά από τις βαθύτερες πολιτικές αιτίες που είναι το ξεπούλημα των δημοσίων υπηρεσιών στους ιδιώτες και η τραγική έλλειψη προσωπικού.

Καταφύγιο όμως μιας άδικης και αποξενωμένης πια από το λαό εξουσίας είναι το ψέμα η παραπληροφόρηση και η βία. Τίποτε όμως από αυτά δεν ήταν αρκετό αυτή τη φορά να σταματήσει τις λαϊκές διαδηλώσεις και τις απεργίες. Η κυβερνητική υποκρισία εξόργιζε και η βία δεν φόβιζε τους διαδηλωτές που γίνονταν η φωνή των νεκρών που ζητούν δικαίωση, γιατί μόνο τότε θα έχουν και τα παιδιά μας μέλλον.

Ο ΣΕΤΕΕ από την πρώτη στιγμή έθεσε το θέμα της απεργιακής απάντησης και του αγώνα για τόσο για την απόδοση δικαιοσύνης και καταλογισμού των ποινικών και πολιτικών ευθυνών αλλά και της ανατροπής της κατάστασης που μας οδήγησε ως εδώ για να έχουμε μέλλον όλοι μας.

Απαιτούμε:

  • Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ποινικοί και πολιτικοί υπεύθυνοι του δυστυχήματος και να δοθούν στην δημοσιότητα όλα τα σχετικά στοιχεία και οι συμβάσεις που έχουν γίνει
  • ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις – Να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ και να αποχωρήσει η ιταλική εταιρεία από τα τραίνα και να περάσει στο δημόσιο χωρίς αποζημίωση, με ενιαιοποίηση και λειτουργία όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο
  • Να καλυφθούν οι ανάγκες του δημοσίου σε όλους τους τομείς σε προσωπικό με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας
  • Δημόσιες – ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο το λαό

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση στις 11 πμ πλατεία Κολοκοτρώνη