Απόφαση Δ.Σ. ΣΕΤΕΕ 16/2/2022 – στάσεις εργασίας Παρασκευή 18, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, 24ωρη απεργία Τρίτη 22 Φεβρουαρίου

Απόφαση Δ.Σ. ΣΕΤΕΕ 16/2/2022

αρ. Πρωτ.: 4148 – 16/2/2022

 • Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, πανελλαδική στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου έως 12 μμ και συγκέντρωση 11 πμ μπροστά στο ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα)
 • Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, πανελλαδική στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου έως 12 μμ και συγκέντρωση 11 πμ μπροστά στο ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα)
 • Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, πανελλαδική 24ωρη απεργία την ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης των 15 παράνομα απολυμένων συναδέλφων μας και συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο 10 πμ.

ΖΗΤΑΜΕ

 • Να σταματήσει ο εμπαιγμός των εργαζομένων από τΤΕΕ και την κυβέρνηση.
 • Να παραιτηθεί το ΤΕΕ από τα ένδικα μέσα κατά εργαζομένων
 • Να απορριφθεί η προσφυγή του ΤΕΕ στον Άρειο Πάγο κατά της εφετειακής απόφασης 5703/20.
 • Προσλήψεις με μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις
 • Να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στο ΤΕΕ και η μεσαιωνική ενοικίαση εργαζομένων

Με μεγάλη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία απάντησαν οι εργαζόμενοι στο ΤΕΕ στην απόφαση της Δ.Ε. του ΤΕΕ κατόπιν εισήγησης του Προέδρου του ΤΕΕ, να απορρίψει την πρόταση του μέλους της κ. Τάσου Βασιλειάδη, για απόσυρση του ΤΕΕ από τα ένδικα μέσα κατά των εργαζομένων και την πρόσληψη τους σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση 5703/20.

Στην συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών εκτός από τους εργαζόμενους του ΤΕΕ, συμμετείχαν ο κ. Τάσος Βασιλειάδης, μέλος της μειοψηφίας της Δ.Ε. του ΤΕΕ, ο συνάδελφος Μπάμπης Θεοδοσιάδης, Πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ, ο συνάδελφος Λουκάς Καρδαράς, μέλος της διοίκησης της ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ, ο συνάδελφος Άκης Σωτηρόπουλος, μέλος ΓΣ της ΑΔΕΔΥ με το  ΜΕΤΑ, ο συνάδελφος Γιώργος Χαρίσης Γραμματέας του Μετώπου Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ), η συναδέλφισσα Άντα Παραφόρου, εκπρόσωπός  των «Αγωνιστικών Παρεμβάσεων του Δημοσίου», ο συνάδελφος Δημήτρης Πετρόπουλος, Πρόεδρος της ΕΜΔΥΔΑΣ, ο συνάδελφος Μάριος Κρητικός, Πρόεδρος της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής.

Οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, συναντήθηκαν με τη Γ.Γ. του Υπουργείου κα Γεράρδη εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η κα Γεράρδη υπαναχώρησε στις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου προς το ΣΕΤΕΕ, τους 15 εργαζόμενους, την ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ και το μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ κ. Κώστα  Βουρεκά που ήταν παρών στην σύσκεψη της 6ης  Δεκεμβρίου, για την επίλυση του θέματος με Νομοθετική Ρύθμιση.

Ισχυρίστηκε, λίγες μέρες πριν την οριστική απόφαση επί του θέματος στον Άρειο Πάγο και 7 ολόκληρους μήνες μετά την απόφαση στη Δ.Ε. του ΤΕΕ για Νομοθετική Ρύθμιση, ότι ακόμη ήταν σε εκκρεμότητα η εισήγηση του Νομικού Συμβούλου κ. Κροκίδα προς τον Υπουργό.

Η αθέτηση των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με σειρά προσχηματικών δικαιολογιών στα συνδικαλιστικά στελέχη και σε εκλεγμένους εκπροσώπους των μηχανικών απέναντι στους οποίους είχαν ρητά δεσμευθεί για την υλοποίησης της Νομοθετικής Ρύθμισης έχει χαρακτήρα καθαρού εμπαιγμού.

Η άρνηση ικανοποίησης του αιτήματος των εργαζομένων και η αθέτηση των δεσμεύσεων του Υπουργείου και του Προέδρου του ΤΕΕ σε εργαζόμενους και συνδικαλιστικούς φορείς, έχει στόχο την διαιώνιση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στο ΤΕΕ και στο δημόσιο με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και με την αξιοποίηση  των επινοικιαζόμενων στο δημόσιο.

Όλοι αυτοί που δεν δίστασαν να μας πουν καταπρόσωπο πως αρνούνται να εφαρμόσουν μια τελεσίδικη δικαστική απόφαση η οποία δικαίωσε το δικαστικό Γολγοθά 15 εργαζομένων που απολύθηκαν παράνομα το 2011 επικαλούμενοι ανύπαρκτες συνέπειες για τους ίδιους ή τα παιδιά τους, είναι οι ίδιοι που ετοιμάζουν την κόλαση της ανεργίας των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, του δουλεμπόριου των επινοικιαζόμενων και της ξενιτιάς, για τα παιδιά του εργαζόμενου λαού, τα δικά μας παιδιά δηλαδή!

Όλοι αυτοί που με πρόσχημα την επιλεκτική εξάντληση των ένδικων μέσων κατά των εργαζομένων που δικαιώθηκαν τελεσίδικα στην πραγματικότητα εξάντλησαν την πολιτική και προσωπική τους σκληρότητα σε παράνομα απολυμένους εργαζόμενους που δικαιώθηκαν τελεσίδικα.

Συναδέλφισσες –οι, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΤΕΕ αποφάσισε να συνεχίσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις:

 • Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, πανελλαδική στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου έως 12 μμ και συγκέντρωση μπροστά στο ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα)
 • Παρασκευή Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, πανελλαδική στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου έως 12 μμ και συγκέντρωση μπροστά στο ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα)
 • Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, πανελλαδική 24ωρη απεργία την ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης των 15 παράνομα απολυμένων συναδέλφων μας και συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να τιμήσει τους αγώνες του εργατικού κινήματος για μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις, να καταγγείλει την επιλογή της ελαστικής εργασίας και των επινοικιαζόμενων από ΤΕΕ και να πάρει δημόσια θέση στο πλευρό των εργαζομένων του ΤΕΕ την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου έξω από τον Άρειο Πάγο.

Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να καταγγείλει την άδικη και άκρως φιλοεργοδοτική απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Αρείου Πάγου (128/2021), με την οποία ανέστειλε προς όφελος του ΤΕΕ την απόφαση του εφετείου με το φιλοεργοδοτικό σκεπτικό ότι η εφαρμογή της εφετειακής απόφασης και η ακύρωση των απολύσεων, θα δημιουργήσει «κίνδυνο βλάβης για το ΤΕΕ» το οποίο συνεχίζει να καλύπτει τις ανάγκες του σε προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας και επινοικιαζόμενους!

Απαιτούμε:

 • Να σταματήσει ο εμπαιγμός των εργαζομένων από τΤΕΕ και την κυβέρνηση.
 • Να παραιτηθεί το ΤΕΕ από τα ένδικα μέσα κατά εργαζομένων
 • Να απορριφθεί η προσφυγή του ΤΕΕ στον Άρειο Πάγο κατά της εφετειακής απόφασης 5703/20.
 • Προσλήψεις με μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις
 • Να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στο ΤΕΕ και η μεσαιωνική ενοικίαση εργαζομένων

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ΤΕΕ σε επαγρύπνηση και κλιμάκωση του αγώνα, έως ότου επιλυθεί το θέμα.

Για το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ

Αβραμίδης Κώστας

Η Γενική Γραμματέας του του Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ

Μαρία Πέτρου