Αναστολή της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε ο ΣΕΤΕΕ για την Παρασκευή 23 Ιουλίου και της συγκέντρωσης στον Άρειο Πάγο

Απόφαση του Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ (συνεδρίαση 22/7/2021)

Αθήνα 22/7/2021

Αρ. Πρωτοκόλλου ΣΕΤΕΕ: 3951
Αρ. Πρωτοκόλλου ΤΕΕ: 
18249/22.7.2021

Προς:

Εργαζόμενοι ΤΕΕ, Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Π.Ο.Σ.Ε.Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., ΕΜΔΥΔΑΣ

Κοινοποίηση:

Πρόεδρο ΤΕΕ & Μέλη Δ.Ε.

Γενική Διευθ. Διοικ. Οργάνωσης-Οικονομικών Υπηρεσιών του Τ.Ε.Ε.

Γενική Διευθ. Διοικ. Έργων-Επιστημονικών & Επαγγελματικών Θεμάτων

Θέμα: Αναστολή της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε ο ΣΕΤΕΕ για την Παρασκευή 23 Ιουλίου και της συγκέντρωσης στον Άρειο Πάγο

Συναδέλφισσες –οι,
την Τετάρτη 21 Ιουλίου η Δ.Ε. του ΤΕΕ ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα (επισυνάπτεται) που κατατέθηκε στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ από 5 μέλη της Αντιπροσωπείας και αφορούσε στην δικαίωση των 15 πρώην συμβασιούχων συναδέλφων μας και παράλληλα έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση του Προέδρου του ΤΕΕ για Νομοθετική Ρύθμιση (επισυνάπτεται) στην υπόθεση των 15 συναδέλφων μας (ανάλογη της ρύθμισης που έγινε για τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ).

Το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ εκτιμά κατ αρχήν ως θετική την ανταπόκριση της Διοίκησης και του Προέδρου του ΤΕΕ στα αιτήματά μας που αφορούν στην επαναπρόσληψη των 15 συναδέλφων μας και αναστέλλει την 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο που προκηρύχθηκε για την Παρασκευή 23 Ιουλίου.

Η δικαστική διαδικασία της Προσωρινής Διαταγής για την αναστολή εκτέλεσης της εφετειακής απόφασης που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 23 Ιουλίου θα πρέπει να σταματήσει έως ότου διευθετηθεί η παραίτηση από τα ένδικα μέσα σύμφωνα με τις αποφάσεις της Δ.Ε. του ΤΕΕ.

Την διαδικασία της Προσωρινής Διαταγής στον Άρειο Πάγο θα παρακολουθήσουν τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ στην Αθήνα.

Συναδέλφισσες οι,
Οι χθεσινές αποφάσεις της Δ.Ε. του ΤΕΕ αποτελούν καρπό του πολύμηνου αγώνα του ΣΕΤΕΕ για την πρόσληψη των συναδέλφων μας που δικαιώθηκαν τελεσίδικα.

Η θετική αυτή εξέλιξη οφείλεται επίσης και στο εργατικό κίνημα και τα σωματεία που στάθηκαν αλληλέγγυα δίπλα μας, οφείλεται στις παρατάξεις του ΤΕΕ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και στήριξαν το αίτημα του ΣΕΤΕΕ για τους 15 συναδέλφους και τις θέσεις μας για μόνιμη και σταθερή εργασία. Στην θετική απόφαση συνέβαλλαν και οι πολιτικές δυνάμεις που συναντήθηκαν με το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ και στήριξαν το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων.

Ο αγώνας του ΣΕΤΕΕ αποτελεί παρακαταθήκη για εργατικό κίνημα και είναι μέρος του συνολικού πολιτικού αγώνα για την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων για μόνιμη και σταθερή εργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η δικαίωση που συνιστούν οι δύο ομόφωνες αποφάσεις της Δ.Ε. του ΤΕΕ δεν έχει νικητές και νικημένους. Η Διοίκηση του ΤΕΕ, η υπηρεσία, τα μέλη του ΤΕΕ και οι πολίτες έχουν να ωφεληθούν από την ένταξη στο ΤΕΕ των 15 εργαζομένων με μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις.

Το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ παρά τις θετικές προθέσεις που δηλώνουν οι ομόφωνες αποφάσεις στη Δ.Ε. του ΤΕΕ, θεωρεί ότι ο αγώνας θα λήξει μόνο όταν επιστρέψουν και οι 15 συνάδελφοί μας στο ΤΕΕ για αυτό καλεί τους εργαζόμενους να παραμείνουν σε αγωνιστική εγρήγορση.

Ζητάμε από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ να ορίσει συνάντηση με το Δ.Σ. και τους 15 εργαζόμενους ώστε να ενημερωθούμε για τον χρονικό ορίζοντα της υλοποίησής των αποφάσεων.

Για το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ
Αβραμίδης Κώστας

Η Γενική Γραμματέας του του Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ
Μαρία Πέτρου