ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Απόφαση Δ.Σ. ΣΕΤΕΕ Δευτέρα, 14 Ιουνίου – Αρ. Πρωτοκόλλου ΣΕΤΕΕ:  3935 – 17/6/2021

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΕΕ (ΑΘΗΝΑ) 10 πμ με 1 μμ

ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ  ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΕ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Συγκέντρωση στο Υπ. Υποδομών & Μεταφορών 11 πμ
(
Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου)

Συναδέλφισσες –οι,

οι προσπάθειες που έγιναν από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ και  από το Σύλλογο Εργαζομένων ΤΕΕ για την ένταξη και φέτος των παιδιών των υπαλλήλων του ΤΕΕ στις ιδιωτικές παιδικές κατασκηνώσεις για το έτος 2021 σύμφωνα με την εγκύκλιο (Αριθμ. Πρωτ.: 144217 – 2/6/2021) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δεν κατέληξαν σε θετικό αποτέλεσμα. Τα ανήλικα παιδιά των υπαλλήλων του ΤΕΕ για πρώτη φορά εξαιρούνται από μια σημαντική δωρεάν παροχή που με τον ένα ή άλλο τρόπο υφίστατο όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ, έγκαιρα (πριν βγει η φετινή εγκύκλιος για τις κατασκηνώσεις) έκανε τις παρεμβάσεις για το ζήτημα προς τον Πρόεδρο του ΤΕΕ και προς το Υπουργείο. Ο παρεμβάσεις  όμως αυτές δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ενημέρωσή μας για την οριστική απόρριψη του αιτήματος από το Υπουργείο έγινε την Τρίτη 15 Ιουνίου ενώ η λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων είναι την Παρασκευή 18 Ιουνίου. Αυτό έχει συνέπεια να είναι δύσκολος ο επαναπρογραμματισμός των κατασκηνώσεων για τα παιδιά των συναδέλφων μας που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Μετά από την εξέλιξη αυτή υποβάλλαμε άμεσα αίτημα προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή (Αρ. Πρωτ. ΣΕΤΕΕ: 3934 – 16/6/2021) ζητώντας συνάντηση μαζί του ή με κάποιον εξουσιοδοτημένο να πάρει αποφάσεις πάνω στο θέμα αυτό για να ζητήσουμε ώστε να διευθετηθεί το δίκαιο αίτημα που αφορά στα παιδιά των υπαλλήλων του ΤΕΕ και για φέτος.

Το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ την Δευτέρα 14 Ιουνίου αποφάσισε για να υποστηρίξει το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων μας με ανήλικα παιδιά να καλέσει σε διευκολυντική στάση εργασίας τους εργαζόμενους του ΤΕΕ έξω από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για να διαμαρτυρηθούμε για την άνιση μεταχείριση ανάμεσα σε ένα ΝΠΔΔ εποπτευόμενο από το Υπουργείο και τους υπαλλήλους του Υπουργείου.

Το ζήτημα των θερινών κατασκηνώσεων των ανήλικων παιδιών μας είναι μια κατάκτηση του εργαζομένων του ΤΕΕ και μια κοινωνική παροχή  και δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο ΤΕΕ, την Παρασκευή 18 Ιουνίου, σε διευκολυντική 3ωρη στάση εργασίας 10 πμ με 1 μμ και συγκέντρωση Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου έξω από το Υπουργείο  στις 11 πμ για να ζητήσουμε συνάντηση με τον Υπουργό και να απαιτήσουμε να ενταχθούν και φέτος τα παιδιά μας στο πρόγραμμα των κατασκηνώσεων αλλά και να λυθεί σε μόνιμη βάση το θέμα με Νομοθετική Ρύθμιση ή Υπουργική Απόφαση.

 

Για το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ
Αβραμίδης Κώστας

Η Γενική Γραμματέας του του Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ
Μαρία Πέτρου