Ενημέρωση από την απεργία και τη διαδήλωση, Πέμπτη 3 Ιουνίου

 

 

 

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Ιουνίου η απεργία που προκήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΤΕΕ και πρωτοβάθμια σωματεία (ΕΛΜΕ Καλλιθέας, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, ΣΕΠΕ «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, ΣΕΠΕ «Κ. Σωτηρίου», Νοσοκομείο Αττικό, Σύλλογος ΕΛΓΟ Δήμητρα, Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (ΠΕΝΕΝ) κλπ).
Τα εργατικά σωματεία που κάλεσαν σε απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 3 Ιουνίου διαδήλωσαν ειρηνικά από τα Προπύλαια στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με κατάληξη στη βουλή ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΤΕΕ καλεί τους εργαζόμενους σε κλιμάκωση της απεργίας την Πέμπτη 10 Ιουνίου (απόφαση με αρ. πρωτ. ΣΕΤΕΕ: 3229 – 1 Ιουνίου 2021) με στόχο να μην κατατεθεί και να μην ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο για τα εργασιακά, με το οποίο καταργούνται το 8ωρο και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύεται το δικαίωμα στην απεργία, καταργείται το Σ.ΕΠ.Ε. και η αργία της Κυριακής, αυξάνονται οι απλήρωτες υπερωρίες, γίνονται ανεξέλεγκτες οι απολύσεις κλπ.