Π.Ο.Σ.Ε.Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Ανακοίνωση – Καταγγελία

Μετά από πρόσκληση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών προς τα Δ.Σ. των δύο πρωτοβαθμίων Συλλόγων Αττικής των εργαζομένων του Υπουργείου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαρτίου, συνάντηση μαζί του με αντικείμενο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του νέου Οργανισμού του Υπουργείου.
Στην παραπάνω συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου των εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, ο οποίος έθεσε το θέμα.

της μη πρόσκλησης του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, η οποία εκπροσωπεί το σύνολο των συναδέλφων σε όλη τη χώρα. Ο Υπουργός απάντησε ότι δεν έκρινε αναγκαία την παρουσία του δευτεροβάθμιου οργάνου, γιατί κατά την άποψή του δεν πρέπει η Π.Ο.Σ.Ε.Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. να εμπλέκεται στο Υπουργείο Υποδομών, προχωρώντας δε ακόμη περισσότερο το συλλογισμό του, πρότεινε στα Δ.Σ. των Συλλόγων «να συστήσουν άλλη Ομοσπονδία».

 Η απάντηση από τον Πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Ε.Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., αλλά και από άλλα μέλη που παρευρίσκονταν στη συνάντηση, ήταν άμεση και καταγγελτική, αφού ο Υπουργός ξεπέρασε κάθε όριο με τη διατύπωση της «πρότασης» που αναφέραμε, παρεμβαίνοντας με αυτό τον τρόπο ωμά στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος, κατά παράβαση του συνδικαλιστικού Νόμου 1264/82, που ρητά απαγορεύει στην εργοδοσία οποιαδήποτε εμπλοκή στη δομή και τη δράση των συνδικάτων.

 Η πρωτοφανής και απαράδεκτη αυτή πρόταση του κ. Σπίρτζη είναι ανησυχητική γιατί φαίνεται ότι απηχεί συνολικά τις απόψεις της Κυβέρνησης για το συνδικαλισμό, αφού έρχεται μετά από παρόμοιες τοποθετήσεις του κ. Βερναρδάκη για τη Γ.Σ.Ε.Ε., αλλά και της κ. Φωτίου, Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, η οποία έκανε επίθεση στα συνδικάτα, λέγοντας πως δεν ελέγχονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από την Κυβερνητική παράταξη τα πρωτοβάθμια και τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα και άρα διάκεινται εχθρικά προς την Κυβέρνηση.

Οι θέσεις αυτές του κ. Σπίρτζη έρχονται σε συνέχεια τόσο των ρουσφετολογικών αποσπάσεων και μετατάξεων, που δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο στο Υπουργείο, όσο και των πεπραγμένων του στα Υπηρεσιακά Συμβούλια στη διαδικασία εκλογής των αιρετών, την οποία σταμάτησε χωρίς να έχει νομικό έρεισμα και μετά το άδειασμά του από την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γεροβασίλη προχώρησε σε εκ νέου προκήρυξη νέων εκλογών ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τις ισχύουσες διατάξεις.

Τώρα βέβαια θέλει να συστήσει και Ομοσπονδία την οποία θεωρεί ότι μπορεί να ελέγξει και να σταματήσει έτσι την αυτονόητη κριτική που ασκείται από την Π.Ο.Σ.Ε.Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για «τα κατορθώματά του», τις καθυστερήσεις και τις απαράδεκτες πρακτικές του.

Ενημερώνουμε τον κ. Υπουργό ότι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός τον οποίον επιδιώκει να εγκαθιδρύσει στο χώρο του Υπουργείου, κάτι που κανένας προκάτοχός του δεν επιδίωξε, δεν πρόκειται να έχει καμία απήχηση στους συναδέλφους και η όποια προσπάθεια ανεύρεσης συνενόχων προς αυτή τη κατεύθυνση θα  πέσει στο κενό.

Η  Π.Ο.Σ.Ε.Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., όπως και στο παρελθόν, πιστή στο καθήκον της υπεράσπισης  των συμφερόντων των συναδέλφων, ενωτικά και ακηδεμόνευτα, θα συνεχίσει να βρίσκεται  στην  πρώτη  γραμμή  των  αγώνων,  αντιπαλεύοντας  παράλληλα με κάθε τρόπο παλαιοκομματικές και πελατειακού χαρακτήρα αντιλήψεις και πρακτικές που ανατρέχουν στο μακρινό παρελθόν και είναι καταδικασμένες στη συνείδησ η όλων των  εργαζομένων.

 Η υπονόμευση, η αποδυνάμωση και η διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο δεν θα περάσει.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε

(Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.)

 

Π.Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε.ΧΩ.Δ.Ε. : Ανακοίνωση – Καταγγελία