3010/21-03-2016 ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΠΟΦΑΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

protypo-psifisma-SETEE_120x90

Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν.
Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο και πρωταγωνιστές-θύματα εκατοντάδες χιλιάδες. Πόλεμοι, βομβαρδισμένες χώρες, λαοί σε εξαθλίωση. Μετά, χιλιάδες άνθρωποι – νέοι, γυναίκες ανήλικα παιδιά – ακολουθούν τη γνωστή διαδρομή.
Πορεία προς τα δυτικά με ό,τι τους έχει απομείνει, προκειμένου να γλιτώσουν από τις σφαγές, προκειμένου να ζήσουν. Ανθρώπινα καραβάνια δυστυχισμένων και ξεριζωμένων ανθρώπων από τη Λιβύη, το Αφγανιστάν τη Συρία από ολόκληρη τη Μέση Ανατολή προσπαθούν να ξεφύγουν από την κόλαση και το θάνατο για τα οποία την κύρια ευθύνη έχει η «πολιτισμένη» Δύση.

Καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, τις επεμβάσεις και τους πολέμους, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, καθώς και τους “συμμάχους” τους.

Τους τελευταίους μήνες ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες αναγκάζονται να βρουν καταφύγιο σε διάφορες περιοχές της Αθήνας ελπίζοντας να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη. Σε όλα αυτά τα οποία έχουν ζήσει το τελευταίο διάστημα έρχεται να προστεθεί η εκμετάλλευση από διάφορα δουλεμπορικά κυκλώματα που κερδοσκοπούν εις βάρος τους, οι άθλιες συνθήκες διαμονής στα νησιά του Αιγαίου, στην Αθήνα αλλά και σε όλο το ταξίδι τους, καθώς κράτος και ΕΕ ακολουθούν μια πολιτική αστυνομικής – στρατιωτικής καταστολής των προσφύγων και με τη στάση τους επιδεινώνουν τα προβλήματα.

Οι μετανάστες-πρόσφυγες θεωρούνται παράνομοι ή κοινωνική απειλή, δεν τους παρέχονται οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ζωής και επιβίωσης, ενώ ταυτόχρονα γίνονται θύματα φασιστικών ή ρατσιστικών επιθέσεων (πολλές φορές ακόμα και από τις αρχές). Πίσω απ’ όλα αυτά κρύβεται η προσπάθεια για χρησιμοποίηση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος ως μέσου για την κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων και έντασης της εκμετάλλευσης των προσφύγων και των μεταναστών, συνολικά της εργατικής τάξης, στις χώρες προορισμού.

Επιδιώκουμε την ευαισθητοποίηση του κόσμου της γειτονιάς μας, του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, όχι με όρους φιλανθρωπίας, αλλά βιώνοντας τα ίδια προβλήματα με τους μετανάστες με τον δικό μας τρόπο (και προφανώς σε άλλη ένταση), να σταθούμε δίπλα ο ένας στον άλλον στον αγώνα για ένα κοινό καλύτερο μέλλον.

Το συμφέρον των εργαζομένων απαιτεί να ενώσουμε τη δύναμή μας και να δυναμώσουμε την πάλη τους ενάντια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, σε κάθε προσπάθεια ιμπεριαλιστικής χειραγώγησης των λαών. Να οργανωθούμε και να συγκρουστούμε με το εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά πολέμους, προσφυγιά, μετανάστευση και φτώχεια. Για να διαμορφωθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν την επιστροφή των προσφύγων και των μεταναστών στις πατρίδες τους.

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας και στεκόμαστε στο πλευρό τους,
συγκεντρώνοντας ΑΜΕΣΑ είδη πρώτης ανάγκης.
Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι:

  • σαπούνια, μωρομάντηλα, καθαριστικά γενικής χρήσης, απορρυπαντικά,
  • σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, αφρόλουτρα, σερβιέτες,
  • εσώρουχα, αδιάβροχα, σκηνές, υπνόσακους, κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες, μαξιλάρια, κιλίμια,
  • παιδικές τροφές, παιδικά παιχνίδια,μπιμπερό και παιδικά αντιπυρετικά, PANADOL, PONSTAN, αντιβιώσεις, πάνες και κρέμες για μωρά,
  • τρόφιμα μακράς διαρκείας (ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, λάδι, ζάχαρη, μέλι, γάλα, τσάι, μπισκότα κονσέρβες, χυμούς σε ατομική συσκευασία),
  • παπούτσια (παιδικά-γυναικεία-ανδρικά).

Κατανοούμε ότι οι δομές αλληλεγγύης και μόνο δεν μπορούν να αποτελέσουν συνολική παρά μόνο προσωρινή λύση του προβλήματος, καθώς δεν είναι ικανές και επαρκείς από μόνες τους να έρθουν αντιμέτωπες με τα αίτια των αναφερθέντων προβλημάτων. Για εμάς είναι απαραίτητο τα ζητήματα αυτά να γίνουν υπόθεση της κοινωνίας, εφόσον μόνο έτσι μπορεί να δοθεί συνολική απάντηση.

Όσο οι κυβερνήσεις της ΕΕ – και η δικιά μας μέσα σ’ αυτές – εξακολουθούν την πολιτική των κλειστών συνόρων με τους ΝΑΤΟ-FRONTEX και τους φράχτες, όσο οι πρεσβείες των χωρών της ΕΕ στην Τουρκία δεν χορηγούν άσυλο στους πρόσφυγες και τους αφήνουν συνειδητά στην ασυδοσία των δουλεμπόρων, τόσο ο αριθμός των πνιγμένων προσφύγων και μεταναστών θα αυξάνεται καθημερινά στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Ομόφωνη Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης
του Σ.Ε. ΤΕΕ 17 Μαρτίου 2016

 Ψήφιαμα-Απόφαση-Κάλεσμα_Γ.Σ._Σ.Ε.ΤΕΕ