2889/2016-02-22 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ του ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ του Δ.Σ. του Σ.Ε.ΤΕΕ

Προς τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΕ
Συνάδελφοι,
Όλοι γνωρίζετε πολύ καλά ότι εδώ και έξι χρόνια όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουν τις απάνθρωπες συνθήκες της οικονομικής κρίσης, που οι αντεργατικές και αντιλαϊκές κυβερνήσεις εφάρμοσαν με την πολιτική τους και τις υπογραφές των μνημονίων σε βάρος του ελληνικού λαού.

Σκοπός τους ήταν και παραμένει οι εργαζόμενοι να χάσουν όλα τα με αγώνες και θυσίες κεκτημένα και να τους καταντήσουν εργαζόμενους δέσμιους σε ένα αβέβαιο μέλλον.
Αποδόμησαν τα πάντα, την εκπαίδευση, την περίθαλψη, τις εργασιακές σχέσεις και τώρα προσπαθούν να βάλουν τη βούλα του τέλους και στο ασφαλιστικό σύστημα, ψηφίζοντας νόμους και καταθέτοντας νομοσχέδια από τα οποία συμφέρον θα έχουν πάλι μόνο οι ολίγοι και έχοντες και όχι οι εργαζόμενοι.

Το εισόδημά μας από το 2009 έχει συρρικνωθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης της οικονομίας με αποτέλεσμα συνεχώς να μειώνεται.

Σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές οι εργαζόμενοι στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, πρόκειται να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους για το Συνέδριο της ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ. Μια διαδικασία η οποία διενεργείται κάθε τρία χρόνια με τελευταία το 2013.

Μέχρι το 2010 οι αρχαιρεσίες αυτές συνέπιπταν με τις αρχαιρεσίες εκλογής Μελών του ΔΣ.

Αλλά μετά την παραίτηση του ΔΣ το 2011 δεν μπορεί να συμπέσουν και οι δύο αρχαιρεσίες την ίδια χρονιά, με αποτέλεσμα να υπάρχει διαφορά εννέα μηνών μεταξύ των.

Ύστερα από ώριμη και υπεύθυνη σκέψη, τα Μέλη του ΔΣ από το ψηφοδέλτιο «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΕ» καταθέτουν την παραίτησή τους ώστε να μην επιβαρυνθεί ο ΣΕΤΕΕ διπλά έξοδα μέσα σε διάστημα εννέα μηνών και οι αρχαιρεσίες για εκλογή αντιπροσώπων του ΣΕΤΕΕ στο Συνέδριο της ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ να συμπέσουν με την εκλογή νέου ΔΣ.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι με την πράξη μας αυτή συνεχίζουμε να σεβόμαστε και να αντιμετωπίζουμε υπεύθυνα τις κρίσιμες καταστάσεις όπως τους είχαμε υποσχεθεί.

Τέλος διαβεβαιώνουμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στο ΤΕΕ ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα και τα δίκαια αιτήματα όλων.

Δημήτρης Γεωργίου

Αναστάσιος Ψαραδέλης

Αναστασία Καμπόσου

Βαγγέλης Καννελόπουλος