2959/18-01-2016 ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. του Σ.Ε.ΤΕΕ

Στάση εργασίας και συμμετοχή στην Παντεχνική κινητοποίηση 21-01-2016

Εργασίας Πέμπτη 21.01.2016 από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου και Συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων ΤΕΕ, στην Παντεχνική κινητοποίηση των Μηχανικών που διοργανώνει το ΤΕΕ μαζί με όλους τους Επιστημονικούς φορείς.


Συνάδελφοι,
Η πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διά στόματος του Υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, είναι η πλήρης ισοπέδωση του Ασφαλιστικού συστήματος. Είναι σαφώς η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Με το νομοσχέδιο αυτό κατεδαφίζονται οι προσδοκίες που είχαν προεκλογικά καλλιεργηθεί για ένα Ασφαλιστικό σύστημα με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα και θίγει τους πάντες: τους σημερινούς ασφαλισμένους, αυτούς που τώρα ετοιμάζονται να βγουν στη σύνταξη, αλλά και όλους τους σημερινούς συνταξιούχους. Τσακίζει ιδιαίτερα τη νέα γενιά, η οποία εξαιτίας των ελαστικών μορφών απασχόλησης και των δραματικά μειωμένων αποδοχών είναι αμφίβολο αν και πότε θα πάρει σύνταξη.
Ειδικότερα προβλέπονται :
•          Μειώσεις συντάξεων των νυν συνταξιούχων μετά από μία τριετία.
•         Μειώσεις συντάξεων των μελλοντικών συνταξιούχων από 20 έως και 35%.(Ποσοστό αναπλήρωσης 39,21% μετά από 35 χρόνια εργασίας, 44,73% μετά από 39 έτη και 50,73% μετά από 42 έτη εργασίας!).
•          Βάση υπολογισμού της σύνταξης αποτελεί το σύνολο του ασφαλιστικού βίου.
•          Αύξηση εισφορών.
•          Περαιτέρω μείωση του εφάπαξ.
•          Μείωση των επικουρικών συντάξεων με πιθανή κατάργησή τους με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, η οποία μετονομάστηκε σε δείκτη βιωσιμότητας.

Πρόκειται για μια συνολική αντεργατική – αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση, όχι απλά για κάποια νέα μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα, αλλά που διαλύει ότι απέμεινε όρθιο από το Δημόσιο αλληλέγγυο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό με κατεύθυνση να γίνει πλήρως κεφαλαιοποιητικό.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε :
•          ΟΧΙ άλλες μειώσεις στις συντάξεις.

•          ΟΧΙ στο κουτσούρεμα και την κατάργηση του εφάπαξ.
•          Ασφαλιστικό με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα.
•          Κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας.
Μόνιμο προσωπικό στους Δήμους και σε όλο το Δημόσιο, για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες και δομές που να καλύπτουν τις αυξημένες καθημερινές ανάγκες. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών άμεση ή έμμεση.
•          Σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς. Κατάργηση των δουλεμπορικών σχέσεων εργασίας που παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα.
•          Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Τεχνικού Επιμελητηρίου,
να συμμετέχουν στην μεγάλη Παντεχνική κινητοποίηση των Μηχανικών
προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη Βουλή,
την Πέμπτη 21.01.2016 και ώρα 11:30,
με σημείο εκκίνησης τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο αγώνας μας είναι κοινός ενάντια στην ανεργία, στην επισφάλεια, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στον εργασιακό μεσαίωνα, που μας οδηγούν με τις πολιτικές τους η Κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτριος Γεωργίου Αναστάσιος Ψαραδέλης

Κοινοποίηση:
–        Πρόεδρο Αντιπροσωπεία ΤΕΕ
–        Πρόεδρο ΤΕΕ & Μέλη Δ.Ε.
–        Γενική Διεύθυνση
–        Διεύθυνση Διοικητικού
–        Περιφερειακά Τμήματα ΤΕΕ
–        Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
–        Π.Ο.Σ.Ε.Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.[/two_third_last]