2771/28-03-2014 ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Οι εργαζόμενοι στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αγωνίζονται και απαιτούν :

Να μην ψηφιστεί η νέα αντεργατική-αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης-Τρόικας που προβλέπει την προώθηση νέων βάρβαρων μέτρων.

Η νέα συμφωνία κυβέρνησης-Τρόικας σηματοδοτεί μια νέα κλιμάκωση στον αντεργατικό πόλεμο των δυνάμεων του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας.

Αφού η συγκυβέρνηση κατάργησε την πρωτοβάθμια υγεία, στέλνοντας 8500 γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ στη διαθεσιμότητα, αφού απέλυσαν σχολικούς φύλακες, εκπαιδευτικούς κ.ά., αφού ψήφισε το νομοθετικό έκτρωμα για την αξιολόγηση και τη μεθόδευση απόλυσης 35000 εργαζομένων αορίστου χρόνου με πρόσχημα τον επανέλεγχο των στοιχείων, επανέρχεται τώρα τις επόμενες ημέρες να νομοθετήσει μια νέα τεράστια μείωση μισθών και πλήρη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων μέσα από την κατάργηση των τριετιών και των ωριμάνσεων. Θέλει να εφαρμόσει την μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 3%, που θα προκαλέσει τεράστια απώλεια στα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης νομοθετεί την απελευθέρωση της λειτουργίας των Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης, τη ενοικίαση εργαζομένων και προχωρά στην πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Για όλα αυτά, οι Εργαζόμενοι στο ΤΕΕ καταγγέλλουμε το αντιλαϊκό – αντεργατικό νομοσχέδιο και αγωνιζόμαστε :

  • Για την άρση των απολύσεων και διαθεσιμοτήτων.
  • Την κατάργηση του νόμου έκτρωμα για την αξιολόγηση και τη δημιουργία νέων δεξαμενών απολύσεων και τον κανιβαλισμό στο δημόσιο.
  • Την προάσπιση των δημοσίων κοινωνικών αγαθών της παιδείας, υγείας, μεταφορών, ενέργειας, νερού.
  • Την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής προσωρινής και μαύρης εργασίας για σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.
  • Παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και της εξαθλίωσης των εργαζομένων.

 

Το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ καλεί τους όλους τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 και ώρα 6:30μμ, στην Πλατεία Συντάγματος.

 

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΤΕΕ