2719/30-08-2013 ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΧΙ στην επέμβαση στη Συρία και τη συμμετοχή της Ελλάδας

 

 

Αυτές τις μέρες κορυφώνεται ο «ψυχολογικός πόλεμος» με στόχο τον αποπροσανατολισμό, τη χειραγώγηση των εργαζόμενων, τον εκφοβισμό και την υποταγή τους, μπροστά στο δέος που προκαλεί ένας πόλεμος στην περιοχή.

Αυτοί που έκαψαν το Βιετνάμ απ’ άκρη σ’ άκρη με τις βόμβες Ναπάλμ, τώρα παριστάνουν τους ειρηνοποιούς. Αυτοί που έχουν κάνει τις επεμβάσεις σε άλλες χώρες καθημερινό σπορ, κόπτονται για τη δημοκρατία. Το πρόσχημα και αυτή τη φορά ξαναχρησιμοποιημένο : η χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση της Συρίας κατά αμάχων, χωρίς καν στοιχειώδη επιβεβαίωση της χρήσης.

Αυτός ο πόλεμος γίνεται σε συνθήκες εξέλιξης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, που εντείνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις καπιταλιστικές χώρες.

Ο κίνδυνος να πνιγούν στο αίμα οι λαοί της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου είναι υπαρκτός.

Αυτοί που προετοιμάζουν, που προκαλούν τον πόλεμο είναι οι ίδιοι που έχουν εξαπολύσει εδώ και καιρό έναν ακήρυχτο πόλεμο ενάντια στα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα των λαών.

Οι λαϊκές δυνάμεις σε κάθε χώρα σύρονται στη σφαγή για τα συμφέροντα των αστικών τάξεων.

Οι λαοί της περιοχής δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν, από το ποιοι θα αποκτήσουν το πάνω χέρι στη μοιρασιά και τον έλεγχο των ενεργειακών αποθεμάτων στην ευρύτερη περιοχή. Δεν έχουν να κερδίσουν από τον ανταγωνισμό των μονοπωλιακών ομίλων για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου. Ούτε πολύ περισσότερο έχουν να κερδίσουν από τη μεγαλύτερη ή μικρότερη συμμετοχή της Ελλάδας και άλλων χωρών σε αυτήν τη μοιρασιά.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση συμμετέχει εθελούσια, συνειδητά, και γιατί τυχοδιωκτικά και κερδοσκοπικά επιδιώκει να πάρει μέρος στο μοίρασμα της λείας στο πλευρό των ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Πολιτικές δυνάμεις και δημοσιογραφικά συγκροτήματα στη χώρα μας, πανηγυρίζουν και θεωρούν τον πόλεμο ευκαιρία. Ξεδιάντροπα υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα χάρη στον πόλεμο μπαίνει ξανά στο γεωστρατηγικό παιχνίδι.

Βλέπουν τους εργαζόμενους ως αναλώσιμο είδος, ως πολεμικό υλικό για να προωθήσουν τα σχέδιά τους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΤΕΕ προειδοποιεί ότι εάν η πολεμική αντιπαράθεση γενικευτεί στην περιοχή, τότε οι συνέπειες θα είναι βαριές για τον εργαζόμενο λαό.

Ο ίδιος ο λαός της Συρίας τελικά είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση. Ο κάθε λαός έχει αυτός μόνο δικαίωμα να καθορίζει τις εξελίξεις.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΤΕΕ καλεί τους εργαζόμενους σε συναγερμό. Να μην υποχωρήσουν μπροστά σε όσα συμβαίνουν.

Καλούμε τους συναδέλφους να αντιδράσουν αποφασιστικά, να καταδικάσουν κάθε συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Να συμμετέχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις ταυτόχρονα ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα.

Μονόδρομος είναι ο αγώνας για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, που είναι υπεύθυνη για το σφαγιασμό των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων, για την ανεργία, για την ένταση της εκμετάλλευσης, που φέρνει τους πολέμους.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο